Kako smo postali najljepša poslovna razglednica iz Zadra?

Telum marketing

Kako smo postali najljepša poslovna razglednica iz Zadra?

U zemlji velikih brojeva s 1244 otoka, preko 40 olimpijskih medalja, više od 150.000 nezaposlenih i 40 milijardi eura bruto inozemnog duga, petero mladih entuzijasta u gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu, ostvarilo je ono što su im svi govorili da je nemoguće! Uspjelo je svojim radom stati uz ramena najvećim imenima poslovnog svijeta! Nije bilo lako i nije bilo preko noći! Dobro znamo koliko smo truda uložili kako bismo bili tu gdje jesmo. Riskirali smo i riskiramo, učili smo i još uvijek učimo! Mi smo dokaz kako istovremeno možete biti mladi i uspješni, mali, a veliki! Nemojte se bojati pogriješiti, nemojte se bojati neznanja, nemojte se bojati velikih imena i projekata! Vjerujte u sebe i uspjeh neće izostati!

Danas, 10 godina poslije, s osmjehom gledam na najbolju i najluđu odluku koju sam u životu donio, a bila je ta da se nakon završenog fakulteta vratim u rodni Zadar, tada ne baš najperspektivnije okruženje za jednog IT-jevca. Danas sam ponosan na naš mali tim, u medijskom svijetu poznat pod imenom Telum d.o.o. Dakle, mi smo prije svega živući dokaz kako u IT svijetu možete uspjeti u jednom malom Zadru, Osijeku, Varaždinu… Želimo biti inspiracija svima onima koji misle kako je to nemoguće. U početku nismo imali lokalne klijente, pa smo taj najveći nedostatak, pretvorili u najveću korist i okrenuli se inozemnom tržištu. Ove godine imamo puno razloga za slavlje!

Osim što slavimo 10. rođendan, ponosimo se i činjenicom da smo treću godinu za redom dio europske tehnološke elite. Ponovno smo se našli na prestižnoj Deloitteovoj ljestvici 50 najbržih rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi! Kada nam se to dogodilo prvi puta bili smo izvan sebe od sreće, u nevjerici smo trljali oči i štipali se kako bi se uvjerili da ne sanjamo. Drugo nam je priznanje dalo još više motivacije i inspiracije za rad, a ovogodišnje, treće, veliku odgovornost i obvezu da nastavimo opravdavati ukazanu čast i postanemo još bolji i veći. Biti u društvu najboljih pred nas stavlja nove izazove i puno rada kojim želimo zadržati konstantu izvrsnosti!Telum marketing

Za one koji još ne znaju tko smo i što radimo, Telum d.o.o je marketinška agencija i tehnološka tvrtka koja od trenutka nastanka bilježi kontinuirani rast. Htjeli smo biti više od performance agencije koja će povratiti ulaganje i povećati zaradu svojih klijenata. Htjeli smo razvijati i vlastitu tehnologiju uz koju će naši klijenti rasti zajedno s nama. Sve je počelo osmišljavanjem softvera za globalno tržište koji služi kao alat za vođenje oglašivačkih kampanja na internetu. Spomenuti alat za vođenje Google Ads kampanja, AdWords Intelligence ubrzo je u svijetu prepoznat kao „best value“ proizvod, odnosno najisplativije ulaganje u marketing. Time smo utrli put uspješnom vođenju PPC kampanja i nastavili razvijati vlastitu tehnologiju za unaprjeđenje uspješnosti internetskih kampanja općenito. Od samog osnutka certificirani smo od Googlea, a od 2016., uvođenjem Google Premier Partner klasifikacije, postali smo jedan od njih. Osim što konstantno rastemo, konstantno nešto i mjerimo, točnije web analitika je osnova svega što radimo. Naš tim stručnjaka za Internet marketing može se pohvaliti s preko 1500 uspješno provedenih kampanja kojima povećavamo zaradu i rast svojih klijenata. Naši vrhunski stručnjaci Internet marketinga osim izrade, vođenja i optimizacije Google Ads kampanja, svoju izvrsnost dokazuju i na Facebooku, Youtubeu i mobilnom oglašavanju.

Zajedno sa partnerima Svenom Čujićem i Sinišom Kahlinom, osnovao sam tvrtku Midas Network d.o.o. koja stoji iza platforme za nativno oglašavanje Midas. Midas je zaživio 2016. godine, a samo dvije godine kasnije se nametnuo kao najveća mreža za nativno oglašavanje u Hrvatskoj, ali i šire, pa danas ima preko 200 portala u mreži, prisutan je u 6 država te mjesečno isporuči gotovo 5 milijardi preporuka sadržaja. Midas portalima pomaže da međusobno razmjenjuju promet, a tvrtkama omogućava da koriste sve prednosti nativnog oglašavanja na mreži portala.

Osim u IT sektoru i sektoru oglašavanja, Telum d.o.o je odlučio investirati i u turizam. Ovoga ljeta svoja je vrata otvorio naš mali, ekskluzivni kamp Arcadia u Privlaci kraj Zadra. U toj oazi mira, potpuno stopljeni s prirodom nastavljamo razmišljati o novim poslovnim pothvatima i smjerovima za godine koje slijede. Planova je mnogo, od širenja na nova tržišta, do razvoja novih programmatic sustava i u konačnici stvaranja jednog novog IT i marketinškog poslovnog okruženja u Hrvatskoj.Telum marketing

Ovo je bila naša priča, hvala svima vama koji ste bili dio nje i veselimo se svima vama koji ćete to tek postati! Ljepši rođendanski poklon od zadovoljstva na licima naših klijenata i prestižnog mjesta na Deloitteovoj ljestvici, nismo mogli ni poželjeti!

direktor, Mario Ivić

Ako vaša tvrtka želi rasti, pošaljite nam upit.

Telum marketing

+385 (0)23 701 685
[email protected]

Ured Zagreb
Radnička cesta 47
10000 Zagreb

Ured Zadar
VII. domobranske pukovnije 1
23000 Zadar

Što radimo?

net.hr OTP banka Jutarnji list Iskon Zepter Croatia Osiguranje Sport & Moda Topfer Bontech Auto Krešo TRCZ Crvena luka

Naši klijenti

Carwiz

Barbara Mrkić
Direktorica marketinga, CARWIZ rent a car

Ako želite uspjeti, morate svaki dan biti bolji nego jučer, a to, sigurni smo, s Telumom možemo.

OVB

Ivica Ljoljo
Asistent Uprave, OVB Allfinanz Croatia

Suradnja sa tvrtkom Telum d.o.o. je bila jako efikasna. Profesionalni su i orijentirani na rezultate.

Zepter

Ivan Bošnjak
Assistant of the Board, ZEPTER

Rezultati kampanja koje je tvrtka Telum vodila bili su iznad svih naših očekivanja. Omjer uloženog i dobivenog je nešto čemu se stvarno nismo nadali. Mogu ih preporučiti svakoj tvrtki koja želi doći do novih klijenata!