Kako smo postali najljepša poslovna razglednica iz Zadra?

Telum marketing

Kako smo postali najljepša poslovna razglednica iz Zadra?

U zemlji velikih brojeva s 1244 otoka, preko 40 olimpijskih medalja, više od 150.000 nezaposlenih i 40 milijardi eura bruto inozemnog duga, petero mladih entuzijasta u gradu s najljepšim zalaskom sunca na svijetu, ostvarilo je ono što su im svi govorili da je nemoguće! Uspjelo je svojim radom stati uz ramena najvećim imenima poslovnog svijeta! Nije bilo lako i nije bilo preko noći! Dobro znamo koliko smo truda uložili kako bismo bili tu gdje jesmo. Riskirali smo i riskiramo, učili smo i još uvijek učimo! Mi smo dokaz kako istovremeno možete biti mladi i uspješni, mali, a veliki! Nemojte se bojati pogriješiti, nemojte se bojati neznanja, nemojte se bojati velikih imena i projekata! Vjerujte u sebe i uspjeh neće izostati!

Danas, 10 godina poslije, s osmjehom gledam na najbolju i najluđu odluku koju sam u životu donio, a bila je ta da se nakon završenog fakulteta vratim u rodni Zadar, tada ne baš najperspektivnije okruženje za jednog IT-jevca. Danas sam ponosan na naš mali tim, u medijskom svijetu poznat pod imenom Telum d.o.o. Dakle, mi smo prije svega živući dokaz kako u IT svijetu možete uspjeti u jednom malom Zadru, Osijeku, Varaždinu… Želimo biti inspiracija svima onima koji misle kako je to nemoguće. U početku nismo imali lokalne klijente, pa smo taj najveći nedostatak, pretvorili u najveću korist i okrenuli se inozemnom tržištu. Ove godine imamo puno razloga za slavlje!

Osim što slavimo 10. rođendan, ponosimo se i činjenicom da smo treću godinu za redom dio europske tehnološke elite. Ponovno smo se našli na prestižnoj Deloitteovoj ljestvici 50 najbržih rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi! Kada nam se to dogodilo prvi puta bili smo izvan sebe od sreće, u nevjerici smo trljali oči i štipali se kako bi se uvjerili da ne sanjamo. Drugo nam je priznanje dalo još više motivacije i inspiracije za rad, a ovogodišnje, treće, veliku odgovornost i obvezu da nastavimo opravdavati ukazanu čast i postanemo još bolji i veći. Biti u društvu najboljih pred nas stavlja nove izazove i puno rada kojim želimo zadržati konstantu izvrsnosti!Telum marketing

Za one koji još ne znaju tko smo i što radimo, Telum d.o.o je marketinška agencija i tehnološka tvrtka koja od trenutka nastanka bilježi kontinuirani rast. Htjeli smo biti više od performance agencije koja će povratiti ulaganje i povećati zaradu svojih klijenata. Htjeli smo razvijati i vlastitu tehnologiju uz koju će naši klijenti rasti zajedno s nama. Sve je počelo osmišljavanjem softvera za globalno tržište koji služi kao alat za vođenje oglašivačkih kampanja na internetu. Spomenuti alat za vođenje Google Ads kampanja, AdWords Intelligence ubrzo je u svijetu prepoznat kao „best value“ proizvod, odnosno najisplativije ulaganje u marketing. Time smo utrli put uspješnom vođenju PPC kampanja i nastavili razvijati vlastitu tehnologiju za unaprjeđenje uspješnosti internetskih kampanja općenito. Od samog osnutka certificirani smo od Googlea, a od 2016., uvođenjem Google Premier Partner klasifikacije, postali smo jedan od njih. Osim što konstantno rastemo, konstantno nešto i mjerimo, točnije web analitika je osnova svega što radimo. Naš tim stručnjaka za Internet marketing može se pohvaliti s preko 1500 uspješno provedenih kampanja kojima povećavamo zaradu i rast svojih klijenata. Naši vrhunski stručnjaci Internet marketinga osim izrade, vođenja i optimizacije Google Ads kampanja, svoju izvrsnost dokazuju i na Facebooku, Youtubeu i mobilnom oglašavanju.

Zajedno sa partnerima Svenom Čujićem i Sinišom Kahlinom, osnovao sam tvrtku Midas Network d.o.o. koja stoji iza platforme za nativno oglašavanje Midas. Midas je zaživio 2016. godine, a samo dvije godine kasnije se nametnuo kao najveća mreža za nativno oglašavanje u Hrvatskoj, ali i šire, pa danas ima preko 200 portala u mreži, prisutan je u 6 država te mjesečno isporuči gotovo 5 milijardi preporuka sadržaja. Midas portalima pomaže da međusobno razmjenjuju promet, a tvrtkama omogućava da koriste sve prednosti nativnog oglašavanja na mreži portala.

Osim u IT sektoru i sektoru oglašavanja, Telum d.o.o je odlučio investirati i u turizam. Ovoga ljeta svoja je vrata otvorio naš mali, ekskluzivni kamp Arcadia u Privlaci kraj Zadra. U toj oazi mira, potpuno stopljeni s prirodom nastavljamo razmišljati o novim poslovnim pothvatima i smjerovima za godine koje slijede. Planova je mnogo, od širenja na nova tržišta, do razvoja novih programmatic sustava i u konačnici stvaranja jednog novog IT i marketinškog poslovnog okruženja u Hrvatskoj.Telum marketing

Ovo je bila naša priča, hvala svima vama koji ste bili dio nje i veselimo se svima vama koji ćete to tek postati! Ljepši rođendanski poklon od zadovoljstva na licima naših klijenata i prestižnog mjesta na Deloitteovoj ljestvici, nismo mogli ni poželjeti!

direktor, Mario Ivić

Ako vaša tvrtka želi rasti, pošaljite nam upit.

Telum marketing

+385 (0)23 701 685
[email protected]

Ured Zagreb
Radnička cesta 47
10000 Zagreb

Ured Zadar
VII. domobranske pukovnije 1
23000 Zadar

Što radimo?

net.hr OTP banka Jutarnji list Iskon Zepter Croatia Osiguranje Sport & Moda Topfer Bontech Auto Krešo TRCZ Crvena luka

Naši klijenti

Fleet

Tanja Roca
Zamjenica direktora, Fleet rent a car

Ekipa iz Teluma donosi rezultate. Njihov pristup orijentiran na performance nama se pokazao odličan za direktnu prodaju preko web stranice.

OVB

Ivica Ljoljo
Asistent Uprave, OVB Allfinanz Croatia

Suradnja sa tvrtkom Telum d.o.o. je bila jako efikasna. Profesionalni su i orijentirani na rezultate.

Zepter

Ivan Bošnjak
Assistant of the Board, ZEPTER

Rezultati kampanja koje je tvrtka Telum vodila bili su iznad svih naših očekivanja. Omjer uloženog i dobivenog je nešto čemu se stvarno nismo nadali. Mogu ih preporučiti svakoj tvrtki koja želi doći do novih klijenata!